AKTUELNO

Umrla je u 76. godini života!

Vasilija Radojčić ušla je u anale svojim vanvremenskim hitovima narodne muzike koje je ostavila iza sebe, a svojim glasom oplemenila je mnoge pesme poput "Dimitrijo, sine Mitre", "Veseli se kućni domaćine", "Moj Milane kad u vojsku pođeš", "Na Uskrs sam se rodila", "Mito, bekrijo" i mnoge druge.

O životu ove pevačice se jako malo zna, a ono što je u njoj ostavilo veliku tugu je način na koji je tretirana kao umetnica. Snimila je mnogo pesama, albuma i ploča, ali uz nagrade, priznanje od države nije dobila.

Povredile su me i kolege muzičari, estradnu penziju nisam dobila iako sam nekoliko puta podnosila zahtev. Kada je penzija izglasana, trebalo je da je prvi dobijemo Cune i ja. On je penziju dobio, mene su zaobišli iako važim za pevačicu koja ima najviše snimljenih pesama u fonoteci Radio Beograda. Snimila sam za RTV PGP 60 antologijskih pesama, obećali su da će mi objaviti trostruki album, a onda su desetak mojih pesama strpali u nekakav zajednički muzički projekat za koji još ne znam šta predstavlja - rekla je Vasilija jednom prilikom.

Vasilija je bila udata za bubnjara Milana Đorđevića, bili su dugo u braku, a pevačica je smrt supruga teško podnela. Pevačku karijeru počela je šezdesetih godina 20. veka, a njene vanvremenske hitove slušaju sve generacije i dan danas.

Umrla je u 76. godini. Kremirana je u Beogradu 2011. godine. Njen pepeo je posut po Vrtu sećanja koji je deo Novog groblja.

PROČITAJTE JOŠ: DAJANA PAUNOVIĆ NAM JE OTVORILA VRATA SVOG RASKOŠNOG DOMA NA VASKRS: Voditeljka i njen sin odmerili snage, evo čije jaje je bilo jače! (FOTO)

Pink.rs

#Vasilija Radojčić

'